MÚSICA CONTRA EL CÀNCER

El 5è Aniversari de la GIO va més enllà d’un simple concert, ja que s’integra en un projecte solidari per a la lluita contra el càncer que inclou una campanya de micromecenatge –a través de la plataforma Verkami- per a l’enregistrament i edició -a càrrec de l’equip d’Igor Cortadellas- d’un DVD.

Una col.laboració amb el blog personal i solidari “El crep de mi vida”, impulsat per Vanessa Nueda, destinada a recaptar fons per al projecte de recerca del Dr. Jordi Frigola de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona. Si l’iniciativa té èxit, i com a acció pionera en la música clàssica a casa nostra, el DVD es presentarà a la primavera en actes solidaris organitzats en cinemes.

EL CREP DE MI VIDA

Vanessa Nueda va ser diagnosticada d’un càncer de mama als 35 anys. Després del diagnòstic i al llarg d’un dur procés de recuperació amb tres operacions i un llarguíssim tractament, va decidir parlar obertament de la seva experiència a través del blog www.elcrepdemivida.com. També va compartir el seu dia a dia a través de les xarxes socials. Avui, la Vanessa fa xerrades i ha escrit un conte –“Les aventures del càncer”- on explica la malaltia vista pels ulls d’un nen, el conte és la historia real de com la Vanessa i el seu marit van explicar als seus fills què passaria a casa. També ha dut a terme diversos projectes solidaris que han fet possible fer millores a l’ICO de Girona, com ara la compra d’ordinadors, la renovació de matalassos de la planta d’oncologia o de la sala d’espera de l’hospital de dia.

Logo_Crep

Institut d'Investigació Biomèdica

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI) és el centre de recerca d’excel.lència en biomedicina i salut de Girona, que forma part de la xarxa de centres CERCA de la Generalitat de Catalunya. Reconegut internacionalment com el millor centre d’Espanya pel prestigiós rànquing internacional SCIMAGO, l’IDIBGI pretén vertebrar i desenvolupar la recerca de qualitat en ciències biomèdiques i de la salut, promovent la seva translació a la pràctica habitual, amb l’objectiu de respondre als problemes de salut de la població. Més de dos-cents investigadors treballen en quatre línies –cardiovascular, metabolisme i inflamació, neurociències i oncohematologia- que sumen 43 projectes de recerca, 337 estudis de recerca clínica, 926 articles en revistes internacionals i cinc projectes d’investigació, entre d’altres activitats.

Logo_IdiBGi

Projecte Dr. Jordi Frigola

Els fons recaptats a través d’aquesta acció solidària serviran per ajudar a finançar el projecte pioner de l’investigador Jordi Frigola que, des d’aquest centre, està treballant en un projecte de llarg recorregut que pot obrir una finestra al desenvolupament de nous inhibidors específics del creixement cel.lular que oferirien dues avantatges respecte als tractaments actuals de quimioteràpia i ràdioteràpia: manca de danys colaterals i reversió del tractament. Sens dube, el que podria ser un gran avenç en la lluita contra el càncer