LA GIO

Fidel al seu lema “Música en Majúscules”, la GIO és una orquestra versàtil que ofereix música de qualitat oberta a tots els estils i compta amb la col·laboració de prestigiosos solistes en els seus concerts.

La seva presentació oficial va tenir lloc 5 de febrer de 2012 a la Sala Montsalvatge de l’Auditori de Girona amb el cartell d’entrades exhaurides i acompanyada de quatre padrins de luxe: Nina, Albert Guinovart, Gemma Coma-Alabert i Jordi Molina. Un èxit de públic, de crítica i mediàtic que ha acompanyat tots els concerts de producció pròpia a l’Auditori de Girona, en què ha comptat amb solistes del prestigi de Sílvia Pérez Cruz, Milos Karadaglic, Nemanja Radulovic, Daniel Müller-Schott, Lluís Claret, Alba Ventura, Mireia Farrés, Vicens Prats i Lluís Rodríguez Salvà.

A part de les seves actuacions a Girona, ha tingut una presència important a Barcelona en les dues primeres edicions del Festival Jardins del Palau Reial de Pedralbes acompanyant el tenor Josep Carreras i la cantant Buika. També va actuar a l’Auditori de Barcelona en el concert final de La Sardana de l’Any. A la província de Girona, ha actuat als festivals Portalblau de L’Escala, Tempo sota les Estrelles de Girona i Musicant de Campllong, a l’Espai Ter de Torroella de Montgrí, a Olot, Figueres, Banyoles, Palafrugell o La Bisbal d’Empordà, entre altres municipis.

A més dels concerts, la GIO ha diversificat els seus serveis fent enregistraments de música per a projectes àudiovisuals, entre els quals destaca l’enregistrament de la banda sonora de l’espectacle Coliseum del compositor Marc Timón així com música per a tràiles de pel.lícules per a l’empresa Really Slow Motion de Los Ángeles. De la mà del Patronat de Turisme Girona-Costa Brava, ha posat música en actes promocionals a casa nostra i a l’estranger.

La GIO és un projecte sòlid i de futur dins el panorama musical català que neix de la iniciativa privada dels germans Marcel Sabaté (director musical) i Jaume Sabaté (director general) i compta amb un ampli suport institucional i privat. Després de cinc anys de creixement i progressió contínua, la GIO afronta el futur amb l’objectiu de consolidar-se com una de les orquestres de prestigi del nostre país.

#MÚSICAenMAJÚSCULES

MARCEL SABATÉ

Amb una formació musical impecable i una àmplia experiència en direcció, composició, interpretació i docència, Marcel Sabaté és un dels directors emergents més rellevants del panorama musical actual.

Va obtenir el utol superior de Direcció d ́Orquestra amb Matricula d ́Honor i Premi d ́Honor al Conservatori Superior de Música de Barcelona i ha fet postgraus i cursos de direcció d ́orquestra amb els mestres: Antoni Ros Marbà, Jordi Mora, Albert Argudo i Manuel Valdivieso.

Durant cinc anys (2006-2010), perfeccionà la dirección d’orquestra al Curs Internacional de Viena Wiener Meisterkurse amb Salvador Mas i Jörg Bierhance on obtingué el primer premi i dirigí els concerts finals al Wiener Konzerthaus al capdavant de la Vidin State Philharmonic Orchestra, la Sinfonieorchester Kaposvár i la Sinfoniera Baden.

Ha enregistrat més de cinquanta CDs i ha actuat en llocs tan prestigiosos com el Palau de la Generalitat, el Palau de la Música Catalana, el Gran Teatre del Liceu, l’Auditori de Barcelona, l’Auditori de Girona, el Festival Castell de Peralada i el Festival de la Porta Ferrada, entre d’altres.

Ha estat guardonat amb la Medalla al Mèrit Musical dels Premis Capital de la Sardana 2012.

Actualment és el director Ftular de la GIO, la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i la Cobla Principal del Llobregat.