LA GIO

Fidel al seu lema “Música en Majúscules”, la GIO és una orquestra versàtil que ofereix música de qualitat oberta a tots els estils i compta amb la col·laboració de prestigiosos solistes en els seus concerts.

La seva presentació oficial va tenir lloc 5 de febrer de 2012 a la Sala Montsalvatge de l’Auditori de Girona amb el cartell d’entrades exhaurides i acompanyada de quatre padrins de luxe: Nina, Albert Guinovart, Gemma Coma-Alabert i Jordi Molina. Un èxit de públic, de crítica i mediàtic que ha acompanyat tots els concerts de producció pròpia a l’Auditori de Girona, en què ha comptat amb solistes del prestigi de Sílvia Pérez Cruz, Milos Karadaglic, Nemanja Radulovic, Daniel Müller-Schott, Lluís Claret, Alba Ventura, Mireia Farrés, Vicens Prats i Lluís Rodríguez Salvà.

A part de les seves actuacions a Girona, la GIO participa regularment als principals festivals i auditoris del país, destacant la recent cloenda del Festival de Cap Roig amb Andrea Bocelli, l’actuació a les dues primeres edicions del Festival Jardins de Pedralbes al costat de  Josep Carreras i Buika, l’espectacle de música música electrònica Maestro amb tres sold out al Liceu, la participació als Festivals de Música de la Cerdanya, Portalbau, Santa Florentina o al concert final de la Sardana de l’Any a l’Auditori de Barcelona. Recentment ha actuat al Palau de la Música acompanyant Maldita Nerea, a l’Auditori de Barcelona amb el projecte El Cor Canta i aquest estiu clourà els festivals Castell de Peralada amb Maestro i Cap Roig amb Ainhoa Arteta.

A més dels concerts, la GIO ha diversificat els seus serveis fent enregistraments de música per a projectes àudiovisuals, entre els quals destaquen la banda sonora de l’espectacle Coliseum del compositor Marc Timón, bandes sonores del reconegut compositor Arnau Batallé, la secció de corda per a l’últim disc Immortalys del compositor Ivan Torrent, així com música per a tràilers de pel.lícules per a l’empresa Really Slow Motion de Los Ángeles. De la mà del Patronat de Turisme Girona-Costa Brava, ha posat música en actes promocionals a casa nostra i a l’estranger.

En la vessant social, desenvolupa una intensa activitat pedagògica i ha engegat un projecte solidari contra el càncer amb el llançament d’un DVD enregistrat en directe en el concert del 5è aniversari.

La GIO és un projecte sòlid i de futur dins el panorama musical català que va néixer de la iniciativa privada dels germans Marcel Sabaté (director musical) i Jaume Sabaté (director general) i compta amb un ampli suport institucional i privat. Després de set anys de creixement i progressió contínua, la GIO afronta el futur amb l’objectiu de consolidar-se com una de les orquestres de prestigi del nostre país.

#MÚSICAenMAJÚSCULES